Tivoli

Forlystelserne i Tivoli ændrer sig lidt med tiden. Den allerførste sæson havde tivoli to kørende forlystelser, en karusel og en rutschebane. I dag kan Tivoli byde på mere end 25 forlystelser, til både børn, hele familien og så de helt vilde forlystelser til vovehalsene.

Ud over forlystelserne kan Tivoli byde på over 30 spisesteder, fyrværkeri, spil, teater, koncertsal, jazz musik, fredagsrock og et hav af blomster og lys, som tilsammen gør haven til et af de mest romantiske steder i København.

På åbningsdagen, Tivolis fødselsdag og lukkedagen byder Tivoli på et brag af et fyrværkerishow. Typisk er der også fyrværkeri hver lørdag aften.

Tivoli kører i dag med tre sæsoner. Hovedsæsonen er sommersæsonen med ca. 3,3 mio. gæster, og dernæst den populære julesæson med ca. 1 mio. gæster. Halloween fejres også i Tivoli med ca. 250.000 gæster.

Salmelt set har Tivoli i dag mere end 4,5 millioner gæster om året.

Tivoli
Vesterbrogade 3
Postboks 233
DK-1630 København V
www.tivoli.dk

Historie

Tivoli blev grundlagt i 1843 af Georg Carstensen. I den første sæson var der ikke færre end 175.000 besøgende, så lige fra starten var Tivoli i København en stor succes.

Blandt de mest prominente personligheder blandt gæsterne i den første sæson var H.C. Andersen, og det var også i Tivoli han fik inspiration til æventyret Kejserens have.

Billeder

Kort


Vis stort kort

Comments

  1. Jørgen A. skriver

    DEjligt sted. Kan anbefales. Ny forlystelse kan ses her:
    Aquila

Speak Your Mind

*